KPN

KPN is een toonaangevende leverancier van ICT-diensten. Met een breed scala aan producten en diensten bedienen we met verschillende merken een groot aantal diverse klantgroepen – in binnen- en buitenland. Van prepaid bellen in de VS, tot interactieve HD-televisie in Nederland.

Situatie

KPN maakt gebruik van een dealer en partnernetwerk. Als deze dealers en partners commercieel succesvol zijn dient er een afrekening met KPN plaats te vinden. Een belangrijke applicatie hierin is ODIS geworden dat 40 a 45 miljoen op jaarbasis mananged. Dit is een specifieke Oracle EBS instance die speciaal voor dit doeleinde wordt ingezet. De database wordt met data gevoed vanuit verschillende operationele systemen middels interfaces​. Vanuit verscherpte regelgeving is er grote druk op transparantie en tarieven in de Telecom. De ODIS-applicatie  is daar instrumenteel in.

Opdracht

66Controls is functioneel verantwoordelijk voor de ​functionele vertaling van wensen en eisen van ​gebruikers/projecten naar de inrichting van ODIS ​(EBS Oracle Incentive Compensation). ​

Resultaten

  • Introductie FOM (BOSS) voor ODIS, diverse releases.​

  • Opgeleverd zoals beschreven.​

  • Het gaat hierbij om diverse verbeteringen en vernieuwingen m.b.t. het dealervergoedingen proces van KPN Mobiel.

Meer informatie

Ontvang meer informatie