In ”Wat doe jij bij…” vragen we onze consultants wat zij doen bij onze opdrachtgevers hoe hun werkdag eruit ziet. In dit artikel vragen we Dwayne Wesdorp naar zijn werk voor Haaglanden Medisch Centrum.

Wat heb je voor HMC gedaan?

In de lente van 2017 startte ik met werken voor Haaglanden Medisch Centrum. Op dat moment werkten mijn collega’s al aan een project waarin de specialismen Orthopedie en Trauma net begonnen waren met het scannen van barcodes op implantaten met behulp van de MedScantool. Na de succesvolle pilot dienden de overige specialismen die implantaties verrichten ook gebruik te maken van barcodescanners en automatische bestellingen op basis van verbruikte artikelen.

Mijn inzet begon met de steriele magazijnen van alledrie de locaties in kaart te brengen: welke artikelen lagen waar op voorraad, wat waren daarvan implantaten en wat zijn de bijbehorende GTIN codes. Op basis van de UDI (Unique Device Identification) kon ik afleiden of een artikel een lotnummer en/of serienummer en houdbaarheidsdatum bevatte. Dit was benodigd om de artikelstamgegevens in de systemen juist in te richten. In overleg met de terreindeskundigen, ook wel specialisme oudsten genoemd, stelde ik vast welke artikelen automatisch besteld moesten worden bij verbruik (implantaten of artikelen boven een bepaalde waarde) en op basis van welke min-max waarden. Verder heb ik een rol gehad in de inrichting en het functioneel beheer van de MedScantool en het ERP systeem Oracle e-business Suite.

Wat doe je nu voor HMC?

Landelijk Implantatenregister

Inmiddels werken nagenoeg alle specialismen die implantaties verrichten met het systeem dat ik mede geimplementeerd heb. Een volgende stap in het sluiten van de logistieke keten is het aanleveren van artikelgegevens van implantaten aan het Landelijk Implantatenregister (LIR). Dit vereist een aantal aanpassingen in Oracle e-Business Suite, MedScantool, ChipSoft HiX en de koppelingen tussen de systemen. Ik werk samen met collega’s, Functioneel beheer van HMC en MedScan om de wijzigingen in Oracle e-Business Suite, MedScantool en de koppelingen te realiseren. Dit dient uiterlijk 1 januari 2020 gereed te zijn.

Oracle ERP Cloud

Haaglanden Medisch Centrum migreert van Oracle e-Business Suite naar Oracle Cloud ERP in het komende jaar. De integraties met Oracle e-Business Suite dienen daarop aangepast te worden, zodat de applicaties met Cloud ERP kunnen communiceren. De MedScantool is voor de primaire processen één van de belangrijkste applicaties waarmee ERP Cloud zal moeten communiceren. Waar nu gebruik gemaakt wordt van een ODBC-koppeling, zal Oracle Cloud ERP integreren via webservices, bijvoorbeeld via REST. De aanpassingen die momenteel voor het LIR gemaakt worden in e-Business Suite, moeten ter zijner tijd ook gemaakt worden in Oracle ERP Cloud.

Verbruiksmonitor

Bij Haaglanden Medisch Centrum ben ik verantwoordelijk voor de implementatie van de Verbruiksmonitor. De Verbruiksmonitor is een verzameling rapportages en dashboards die inzicht geven in het verbruik van materialen en de materiaalkosten op de operatiekamers. Denk hierbij aan het verbruik van medische hulpmiddelen als stents en pacemakers. Op basis van de wensen van medisch specialisten en logistiek medewerkers heb ik samen met collega’s een product ontwikkeld met relevante informatie voor de gebruikers op de werkvloer. De implementatie van de Verbruiksmonitor is recentelijk gestart. Aan mij de taak om ervoor te zorgen dat de Verbruiksmonitor werkt, toegankelijk is en gebruikers geinstrueerd zijn. Mijn technische collega’s en datawarehouse specialisten van het ziekenhuis verrichten de technische implementatie.

Hoe ziet je werkdag bij HMC eruit?

Door de diversiteit aan werkzaamheden die ik bij Haaglanden Medisch Centrum uitvoer ziet elke werkdag er anders uit. Afgelopen week had ik een kort overleg om de implementatie van de Verbruiksmonitor in gang te zetten, samen met de personen die het technisch zullen realiseren, zowel vanuit HMC als 66Controls. Eerder die week had ik afspraken gepland met Oracle consultants om de MedScantool integratie en verdere inrichting van Inkoop & Logistiek in de Oracle ERP Cloud te bespreken. Deze week ben ik aanwezig op het Oracle hoofdkantoor bij een aantal sessies om te beoordelen hoe de implementatie tot nu toe verloopt.

Op een typische dag loop ik even door het ziekenhuis, meestal locatie Westeinde, om bijvoorbeeld aan de zorgmanager van Cardiologie te vragen hoe het eraan toe gaat op de afdeling, praat ik even bij met de logistiek medewerkers waar ik een goede band mee heb en kom ik veel andere bekenden tegen. Zo nu en dan ontvang ik vragen van functioneel beheerders die ChipSoft HiX en de MedScantool beheren.