In ”Wat doe jij bij…” vragen we onze consultants wat zij doen bij onze opdrachtgevers en hoe hun werkdag eruit ziet. In dit artikel vragen we Dwayne Wesdorp naar zijn werk voor Graydon.

Wat heb je voor Graydon gedaan?

In 2014 heb ik voor de Graydon Group de Software as a Service (SaaS) applicatie Oracle CRM on Demand (CRMOD) geïmplementeerd. De Graydon Group bestaat uit Graydon België, Graydon Nederland en Graydon Verenigd Koninkrijk. In de drie landen werden voorheen verschillende klantrelatiesystemen gebruikt. De wens vanuit de Graydon Group was om in alle landen volgens uniforme processen te werken en daarbij één systeem te gebruiken. Graydon UK maakte gebruik van Salesforce, waardoor de data geconverteerd en gemigreerd diende te worden naar CRMOD. Mijn collega Wouter Schmidt was verantwoordelijk voor de datamigratie en dataconversie. Mijn werkzaamheden in het implementatieproces waren divers; overleggen met stakeholders, training geven, het maken en inrichten van schermen, velden, beheren van toegangsrechten en -profielen, business logica implementeren door middel van workflows tot aan testen en het go-live moment plannen.

Functioneel beheer

Na de implementatie van CRM on Demand heb ik enkele maanden het functioneel beheer uitgevoerd voor de Graydon Group, wat ik vervolgens heb overgedragen aan een interne functioneel beheerder die het beheer voor de drie landen zou uitvoeren. Met plezier en hebben we enkele maanden succesvol samengewerkt.

The Sales Funnel Method

Nadat ik een tijd geen opdrachten meer had uitgevoerd voor Graydon, benaderde de Graydon Group mij met het verzoek om haar salesfunnel in te richten volgens The Sales Funnel method. Dit is een werkwijze en richtlijn voor het opzetten van een Sales Funnel, volgens Ray Leone. Met mijn collega Wouter Schmidt heb ik The Sales Funnel principes geimplementeerd voor de gehele Graydon Group in Oracle CRM on Demand.


Wat doe je nu voor Graydon?

Enkele jaren na het implementeren van CRM on Demand en The Sales Funnel method werd ik door Graydon benaderd om tijdelijk het functioneel beheer uit te voeren voor CRMOD binnen de Graydon Group. De interne functioneel beheerder van CRMOD was niet meer werkzaam voor Graydon en men zocht een opvolger. De opvolger vanuit de interne organisatie werd na enkele maanden aangesteld. Mij werd gevraagd om de opvolger op te leiden in Oracle CRMOD. Hij had nog geen ervaring als functioneel beheerder, zowel in het algemeen als met CRM on Demand in het specifiek.

Hoe ziet je werkdag bij Graydon eruit?

Bij de implementatie van CRM on Demand werkte ik voornamelijk vanuit Amsterdam Zuid-Oost en soms vanuit Antwerpen of Londen. De nieuw aangestelde functioneel beheerder heeft zijn standplaats in België. In het begin van deze opdracht ging ik wekelijks een dag naar Antwerpen. Om 7.00 uur stapte ik in de auto richting België om daar zo’n anderhalf uur later aan te komen. Daar gaf ik de beheerder uitleg over de applicatie en gezamenlijk verwerkten we de tickets om vervolgens voor de files weer te vertrekken. De functioneel beheerder heeft het pakket na een jaar inmiddels goed onder de knie. Daarom is er momenteel geen training meer nodig en wordt er minder ondersteuning dan voorheen gewenst.

Remote werken

Op vrijdagochtenden werken we tegenwoordig op afstand samen. We delen onze schermen met elkaar terwijl we de tickets van de week bespreken en afhandelen. Dit is voor ons beiden een efficiënte manier van werken. Het bespaart mij zo’n 3 uur reistijd, geeft me ruimte voor andere afspraken en werkzaamheden op dezelfde dag, het is beter voor het milieu en zo kunnen we wekelijks tickets afhandelen in plaats van tweewekelijks een dag op locatie. Dat is het voordeel van een webapplicatie en twee flexibele organisaties die met elkaar samenwerken.