In ”Wat doe jij bij…” vragen we onze consultants wat zij doen bij onze opdrachtgevers hoe hun werkdag eruit ziet. In dit artikel vragen we Douwe Visser naar zijn werk voor het Catharina Ziekenhuis.

Wat doe jij bij CZe?

Oracle APEX rapportages

Kort na de zomervakantie kreeg ik de vraag om het Functioneel Beheer van het Catharina Ziekenhuis te ondersteunen met het maken van rapportages. In het verleden werd er gebruik gemaakt van rapportages uit NavigatorXL. Omdat deze tool niet meer gebruikt werd moesten er vervangende rapportages komen in Oracle APEX (APplication EXpress). Dit was ook gelijk een mooi moment om de huidige rapportages onder de loep te nemen en gewenste wijzigingen door te voeren.

GS1 Datasource Healthcare

Omdat per 1 januari 2020 het ziekenhuis verplicht is aan te leveren aan het Landelijke Implantaten Register (LIR), welke implantaten en hoeveel er zijn geplaatst, moesten de artikelgegevens van het ziekenhuis worden verrijkt worden met voor het LIR belangrijke codes (GTIN en GMDN).

Om deze codes aan de artikelen toe te voegen heb ik een koppeling tussen Oracle e-Business Suite (eBS) en GS1 gemaakt. Deze koppeling haalt automatisch gegevens van GS1 op en verrijkt de artikelgegevens in Oracle met de GTIN en GMDN. Om de artikelgegevens te kunnen verrijken moeten de artikelen uit GS1 worden gematcht met de artikelen in Oracle eBS. Omdat er in het ziekenhuis gewerkt werd met eigen barcodes en dus er voor niet alle artikelen een GTIN (barcode) bekend was hebben we besloten de matching te doen op basis van leveranciersartikelnummer en leveranciers GLN (Global Location Number).

Daarnaast moest ook de huidige verbruikskoppeling tussen het elektronisch patiƫnten dossier (EPD) en Oracle eBS worden aangepast worden om deze nieuwe gegevens mee te sturen en het verbruik van de artikelen nog steeds goed te registreren. Dit alles is ondanks de grote tijdsdruk erg goed verlopen. Hiervoor wil ik de samenwerking met de vele organisaties die hier binnen het ziekenhuis mee te maken hebben gehad een grote pluim geven. We zien tot nu hele goede resultaten.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Ik sta vroeg op zodat ik de trein van 7.23 kan halen. Naar het station toe pak ik mijn fiets als het weer het toelaat. Zodra ik in de trein zit begint mijn werkdag en kan ik rustig werken. In Eindhoven stap ik over op de bus voor een rit van enkele minuten. En aangekomen in het ziekenhuis start ik altijd met een kop koffie. In de kantoortuin van de afdeling waar ik werk heerst er een gezellige sfeer. Na een heerlijk uitgebreide lunch werk ik nog een aantal uur om vervolgens weer via het openbaar vervoer richting huis te gaan. Lange dagen, maar wel erg leuk!